Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene pirinčem i mlevenim mesom

Tikvice punjene pirinčem i mlevenim mesom

ioanaioana
Početnik
1876
Tikvice punjene pirinčem i mlevenim mesom
Fotografije: Aneliq Asenova
1 / 2
03/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Izvolite na večeru, danas pripremamo sočne punjene tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 kom., srednje veličine
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • peršun
  • čubar
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice naseći na pola, a ukoliko su male, iseći im gornji deo i izdubiti ih, a ustinjeni luk kratko prodinstati na ulju. Dodati sitno naseckanu šargarepu.

Nakon nekoliko minuta dodati opran pirinač i doliti 1/2 čaše vode. Kada pirinač upije tečnost, dodati mleveno meso, pa mešati dok ne postane mrvičasto.

Dodati začine i usitnjenu unutrašnjost tikvica.

Tikvice puniti nadevom i ređati ih u nauljenu tavu. Dopuniti vodom (2-3 prsta visine). Punjene tikvice peći oko 45 minuta, na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: