Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa sosom od meda

Svinjska rebarca sa sosom od meda

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Svinjska rebarca sa sosom od meda2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Nećemo preuveličati ako kažemo da se ova rebarca tope kao med u ustima"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebaraca - 900 g
  • nektar od kajsije - 125 ml
  • belo vino - 50 ml, suvo
  • kečap - 3 kašike
  • med - 2 kašike
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • beli luk - 2 čena
  • kora pomorandže
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite rebarca i stavite ih u šerpu, prekrijte ih vodom i skuvajte. Pasirajte nektar sa vinom, kečapom i medom.

Dodajte luk, beli luk i koru pomorandže i ponovo pasirajte. Sipajte rebarca sa smesom i izdinstajte sve.

Smanjite vatru i nastavite da dinstate oko sat ili dok rebarca ne omekšaju i sos se ne redukuje.

Začinite solju i biberom i servirajte s kriškama limuna i isečenim mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: