Pikantne burek paprike

Teodora TonevaTeodora Toneva
Početnik
14670
Pikantne burek paprike
Fotografije: Albena Atanasova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Na vama ostaje da odlučite - pržene ili iz rerne, mi možemo da pomažemo u jelu"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada, pečene
  • sir - 200 g
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • ljute paprike - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber
  • peršun
  • brašno
  • prezle
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ja koristim prethodno ispečene i očišćene paprike. U dubokoj posudi izgnječimo sir viljuškom, dodajemo jaje, so, biber, peršun, kiselo mleko i sitno isečenu ljutu papriku.

Ja kostim pola ljute paprike, ali ako ste ljubitelj pikantne hrane možete koristiti više. Promešajte smesu i počnite da punite pečenu papriku.

Kad napunimo svaku papriku počninjemo da ih valjamo u brašno, jaje i u prezle. Pratite ovaj red. Gotove paprike ređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i prelijte pivom.

Pecimo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom oko 30-35 minuta. Paprike možemo i ispržiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: