Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi zubatac

Prženi zubatac

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Prženi zubatac
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Lekari kažu da jednom sedmično treba da se jede riba, a mi predlažemo zubatac, zato što je toliko ukusna"

Potrebni sastojci

  • zubatac - 1 kg (oko 12 ribica)
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • so
  • za ukras
  • šargarepa - 2 komada
  • masline
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dobro očistite sve ribice, odvojite glave. Operite ih dobro i ocedite od vode.

Svaku posebno posolite da se ravnomerno rasporedi so. Ostavite tako na bar jedan sat i svaku uvaljajte u brašno, viljuškom skinite višak brašna.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju i počnite da ih pržite, okrećite sa obe strane dok korica ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti