Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Piletina sa boranijom

Piletina sa boranijom

Piletina sa boranijom
Fotografije: Yuliya Kenderlieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Klasična kombinacija koju serviramo sa ukusnim kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 - 4 kašike
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1 komad
  • boranija - 300 g, zamrznuta
  • pileći bataci - 2 komada, skuvani
  • paradajz - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se oljušte i iseku na male kocke. Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se isečeno povrće.

Koada promeni boju, stavlja se aleva paprila, meša se i sipa se proceđeni bujon od skuvanih bataka.

Dodaje se boranija i narendan paradajz, ostavlja se da se kuva na umerenoj vatri da boranija omekša.

Na kraju se dodaje skuvano pileće meso, iskidano na parčiće. Posipa se solju i ostavlja se da vro još 10 minuta. Servira se sa svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: