Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kari»Kari piletina sa patlidžanom i boranijom

Kari piletina sa patlidžanom i boranijom

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Kari piletina sa patlidžanom i boranijom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"I da ne propustite da nas pozovete, kada spremate ovu sočnu piletinu"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1/2 parčeta
  • boranija - 150 g
  • patlidžan - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • za sos
  • kari - 1 kašičica
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičica
  • korijander - 1/2 kašičica
  • himalaska so - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Svi začini se pomešaju u posudici i promešaju se sa 4 kašike vode. Dobija se nešto kao retka kaša. Celo parče pilećih grudi se seče na pola i koristi se samo jedan deo.

Istucate ga blago posolite i zapečete na gril tiganju ili roštilju po 3 minuta sa svake strane. Nakon toga isečete meso na trake i ostavljate sa strane.

Patlidžan se ljušti, seče se na kocke i stavlja se zajedno sa boranijom i masnoćom nekoliko minuta da omekša u tiganju. Za najbrže spremanje koristim zamrznutu boraniju u pakovanju.

Nakon oko 3 minuta dodajte i pileće meso i prelijte pastom dobijenom od začina. Dodajte još 1 i po šolju vode i ostavite na ringli dok tečnost ne uvri u gust sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: