Način pripreme
/undefined Operite bundevu i osušite je. Odsecite kraj sa drškom oblikujući od nje posudu. Možete da koristite bilo koju bundevu po vašoj želji i ukusu.
Izdubite bundevu da biste odstranili koštice i meki deo. Nakon što je očistite, pospite strane sa malo soli. Zagrejte ulje na ringli. Oljuštite beli luk i luk, isecite ih na sitno i izdinstajte.
Dodajte očišćenu šargarepu, isečenu na kriške i promešajte. Očistite papriku od semenki, isecite na male parčiće i dodajte.
Isecite pečurke i dodajte ih u ostalo povrće. Isecite svinjsko meso na male parčiće, dodajte ga u povrće i promešajte. Stavite so i biber po ukusu. Dodajte alevu papriku i dobro promešajte.
Prelijte belim vinom i soja sosom i ostavite da se krčka dok vino ne nestane. Dodajte dimljeno meso isečeno na kocke i promešajte. Stavite čubar po ukusu i na kraju dodajte peršun isečen na sitno. Promešajte dobro i sklonite sa ringle.
Stavite budnevu u ogovarajuću posudu za pečenje. Dodajte malo vode u posudu. Napunite bundevu svinjskim mesom i povrćem. Pokrijte bundevu odozgo aluminijumskom folijom.
Pečemo u zagrejano rerni na 180 stepeni oko 2 sata. Odvijamo foliju i dodajemo narendan kačkavalj odozgo.
Vraćamo u rernu i pečemo još 15-20 minuta ili dok se ne zapeče odozgo. Servirajte jelo toplo sa čašom vina po vašem ukusu.