Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena bundeva»Bundeva punjena mesom i pečurkama

Bundeva punjena mesom i pečurkama

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Bundeva punjena mesom i pečurkama
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Ko je probao zna o čemu govorimo, a ostali - mogu samo da žale, jer nema ukusnije kombijacije"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad
  • svinjsko meso - 1, 5 kg
  • paprike - 2 komada, crvene
  • luk - 3 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 300 g, iz tegle
  • svinjsko meso - 400 g, dimljeno
  • ulje - 2 kašike
  • soja sos - 1 kašika
  • belo vino - 100 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kačkavalj - 200 g
  • čubar - po ukusu
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operite bundevu i osušite je. Odsecite kraj sa drškom oblikujući od nje posudu. Možete da koristite bilo koju bundevu po vašoj želji i ukusu.

Izdubite bundevu da biste odstranili koštice i meki deo. Nakon što je očistite, pospite strane sa malo soli. Zagrejte ulje na ringli. Oljuštite beli luk i luk, isecite ih na sitno i izdinstajte.

Dodajte očišćenu šargarepu, isečenu na kriške i promešajte. Očistite papriku od semenki, isecite na male parčiće i dodajte.

Isecite pečurke i dodajte ih u ostalo povrće. Isecite svinjsko meso na male parčiće, dodajte ga u povrće i promešajte. Stavite so i biber po ukusu. Dodajte alevu papriku i dobro promešajte.

Prelijte belim vinom i soja sosom i ostavite da se krčka dok vino ne nestane. Dodajte dimljeno meso isečeno na kocke i promešajte. Stavite čubar po ukusu i na kraju dodajte peršun isečen na sitno. Promešajte dobro i sklonite sa ringle.

Stavite budnevu u ogovarajuću posudu za pečenje. Dodajte malo vode u posudu. Napunite bundevu svinjskim mesom i povrćem. Pokrijte bundevu odozgo aluminijumskom folijom.

Pečemo u zagrejano rerni na 180 stepeni oko 2 sata. Odvijamo foliju i dodajemo narendan kačkavalj odozgo.

Vraćamo u rernu i pečemo još 15-20 minuta ili dok se ne zapeče odozgo. Servirajte jelo toplo sa čašom vina po vašem ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: