Način pripreme
Prvo pripremite marinadu. Isecite pileći file na zalogaje i stavite ih na dva sasta u nju u frižider.
U dubokom tiganju ugrejte maslac i pržite sa obe strane, vadite zalogaje i ređajte ih u vatrostalnu činiju.
U istom maslacu dinstajte isečen luk, šargarepu, isečenu na krugove i sipajte preko pilećih zalogaja.
Nakon toga sos od pečuraka, ponovo u malo maslaca rastopite sir, dodajte pečurke, skrob, začine za pile, biber i vino, ostavite da vri 3-4 minuta i sipajte u vatrostalnu činiju.
Poklopite i stavite u rernu na jedan sat na 190 stepeni. Za to vreme skuvajte pirinač, ali da ne ostane tvrd.
Kad sve bude gotovo, u duboki tanjir prvo u sredinu stavite pirinač, a okolo sos i pileće zalogaje. Bude neverovatno aromatično i ukusno, tanjir da poližeš. Odgovarajuće je sa čašom suvog, belog vina.