Prženice sa kiselom vodom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
09/09/2018
"Omiljene prženice iz detinjstva Toliko su ukusne da uopšte ne mislimo o dijeti"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 101
  • Pregledi tokom meseca58
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 1/2 komada
  • jaja - 2 komada
  • kisela voda - 100 ml
  • brašno - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb se iseče na kriške željene veličine.

Belanca se odvoje od žumanaca. Belanca se umute u sneg dok se ne udvostruče.

Žumanca se umute sa kiselom vodom, solju i brašnom. U njih se dodaju belanca malo po malo, meša se pažljivo, da ne bi spao obim belanaca.

Zagreva se ulje u tiganju. Svaka kriška se potapa u smesu i prži se dok ne bude gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar