Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača sa kiselom vodom

Pogača sa kiselom vodom

TanqTanq
Početnik
32
Pogača sa kiselom vodom
Fotografije: Tanq
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
"Tajna prhke pogače je u kiseloj vodi, ali među prijateljima ne bi trebalo da bude tajni, zato vam je otkrivamo"

Potrebni sastojci

  • kisela voda - 0, 5 l
  • kvasac - 1 kockica
  • jaja - 2 - 3 komada
  • so - 1 kašika
  • šećer - pola kašike
  • ulje - dve kašike
  • sir - 200 - 300 gr
  • brašno - 1 kg
  • maslac - 250 gr
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih sastojaka (osim sira i maslaca) zamesiti testo. Ostavi se da naraste, nakon toga ga podeliti na tri dela.

Svaka loptica se razvija odvojeno, maže se maslacem prva razvijena kora, odozgo se izmrvi sir i stavlja se druga razvijena loptica - nju takođe namazati maslacem i sirom.

Stavlja se treća odozgo i maže se samo maslacem (može i sa uljem). Seče se na 16 trouglova i zavija se od šireg ka užem delu.

Naređati u posudu za pečenje i ostaviti da naraste, Kad naraste, premazati žumancetom i posipati susamom. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova (oko 50-60 minuta).

Ova pogača je idealna za svaki praznik! Nek vam je svima slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: