Svinjska rebra u kesi

ElitsaElitsa
Pomoćnik kuvara
247361
Svinjska rebra u kesi
Fotografije: Raina Agova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Niko i ništa ne staje na put jednom gladniku, koji je krenuo da sipa dodatnu porciju svinjskih rebara"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 1.5 kg
  • pivo - 500 ml
  • med - 3 supene kašike
  • senf - 3 supene kašike
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • origano - 1 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • kečap - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjska rebra na poricije. Propremamo marinadu od piva, meda, senfa, limuna, luka, belog luka, kečapa i svih ostalih sastojaka. Mešamo dok ne dobijemo omogenu smesu. Mariniramo rebra na jednu noć u frižideru.

Nakon toga ih stavljamo u kesu za pečenje i u prethodno ugrejanu rernu na 200-220 stepeni. Pečemo oko sat vremena.

Nakon toga skidamo kesu, sipamo deo smese od vode i pečemo još oko 15 minuta, okrećemo na svakih 5 minuta da se uhvati korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: