Bundeva sa krem karamelom

Kamelia SpasovaKamelia Spasova
Početnik
14
Bundeva sa krem karamelom
Fotografije: Kamelia Spasova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
"Genijalni recept za najomiljeniji desert bugara - krem karamel u bundevi"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1/2 komada
  • jaja - 6 komda
  • šećer - 8 kašika
  • mleko - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Pola bundeve se posipa šećerom i zapeče se.

Posle se u nju sipa smesa od mleka i jaja za krem karamel, napravljena od 6 jaja, 8 kašika šećera i litar mleka.

Peče se na 100-150 stepeni dok ne bude gotovo.

Ako je bundeva manja, smesa se prepolovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti