bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa tikvicama bez mesa

Musaka sa tikvicama bez mesa

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
588372k66
Musaka sa tikvicama bez mesa
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
11/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ukusan predlog za sve one koji ne vole hranu sa mesom"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • crvene paprike - 1 komad
  • tikvice - 1 mala
  • krompir - 3 komada
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • paradjz - 1 šolja, mleveni
  • ulje - 4 supene kašike
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • mirođija
  • za preliv
  • kiselo mleko - 1 kofica (400g)
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i crvenu papriku očistimo od ljuske i semenki, nakon toga sitno iseckamo. Stavljamo u pleh za pečenje da se prže sa malo ulja i vode.

Kad omekšaju dodajemo prvo tikvice, isečene na kockice, a nakon toga i krompir, takođe isečen na kockic. Promešamo povrće.

Nakon toga dodajemo pirinač i jednu šolju vode. Jelo začinimo solju i biberom.

Kad pirinač nabubri i upije vodu, dodajemo mleveni paradajz i sitno iseckanu mirođiju. Dodajemo još dve šolje vode, promešamo i nakon toga stavljamo pleh u rernu.

Pečemo musaku na 200 stepeni oko 40 minuta. Pre nego što bude gotovo, prelivamo prelivom pripremljenim od jaja, umućenih sa kiselim mlekom, brašnom i malo sode.

Pečemo u rerni dok ne dobijemo lepu žuto-braon boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: