Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka bez mesa sa tikvicama

Musaka bez mesa sa tikvicama

Musaka bez mesa sa tikvicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Posno, dijetalno, ukusno! Ova musaka sa tikvicama je idealan predlog za letnji ručak u senci vinove loze"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • kiselo mleko - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sir - 100 g, izmrvljen
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1/2 kašike
  • so - po ukusu
  • brašno - 2 kašike
  • preliv
  • kiselo mleko - 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • mirođija - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Odlična posna musaka ili zapečeno jelo od tikvica, perfektno za ručak.

Oprane tikvice isecite na tanke kolutove, a ako su velike, isecite ih na polukrugove ili četvrtine.

Pospite sa malo soli, bibera.

Stavite ih u nauljenu tepsiju prečnika 24 cm. Umutite jaja, dodajte izmrvljeni sir, brašno, ulje, prašak za pecivo i kiselo mleko.

Ovom smesom prelijte tikvice i lagano promešajte viljuškom, da ne bude suvih tikvica i da smesa dođe do dna.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok ne porumene.

Izvadite tepsiju, a jelo isecite na 4 dela. Pomešajte kiselo mleko sa belim lukom, solju i seckanom mirođijom.

Sipajte preko jela i prelijte prženim uljem i alevom paprikom.

Musaka bez mesa sa tikvicama - brzo i ukusno jelo za ručak!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: