Način pripreme
Odlična posna musaka ili zapečeno jelo od tikvica, perfektno za ručak.
Oprane tikvice isecite na tanke kolutove, a ako su velike, isecite ih na polukrugove ili četvrtine.
Pospite sa malo soli, bibera.
Stavite ih u nauljenu tepsiju prečnika 24 cm. Umutite jaja, dodajte izmrvljeni sir, brašno, ulje, prašak za pecivo i kiselo mleko.
Ovom smesom prelijte tikvice i lagano promešajte viljuškom, da ne bude suvih tikvica i da smesa dođe do dna.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok ne porumene.
Izvadite tepsiju, a jelo isecite na 4 dela. Pomešajte kiselo mleko sa belim lukom, solju i seckanom mirođijom.
Sipajte preko jela i prelijte prženim uljem i alevom paprikom.
Musaka bez mesa sa tikvicama - brzo i ukusno jelo za ručak!
Prijatno!