Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Meraklijska musaka sa tikvicama

Meraklijska musaka sa tikvicama

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Meraklijska musaka sa tikvicama
Fotografije: Valeria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Brza, jednostavna i veoma ukusna musaka sa tikvicama! To je večera danas kod kuće!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1.5 kg
  • svinjsko mleveno meso - 500 g
  • paradajz pasta - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 ili 3 čena
  • mladi luk - 1/2 vezice
  • peršun - naseckan
  • so - po ukusu
  • Za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
  • malo soli
* merne jedinice

Način pripreme

Brza, jednostavna i veoma ukusna musaka sa tikvicama! To je večera danas kod kuće.

Tikvice se naseckaju na krupnije kockice. Skuvala sam tikvice u multikukeru za 2 minuta na niskom pritisku. Tikvice su bile iznad vode u korpici. Ako nemate multikuker, možete tikvice na kratko da blanširate u ključaloj vodi. Nakon toga ih ostavite da se lepo ocede u đevđiru.

Mleveno meso se proprži da se pretvori u mrve i promeni svoju boju. Skida se sa ringle i tada se dodaju svi začini i izmeša se.

Luk i peršun se naseckaju, a beli luk se ispresuje.

Tikvice i mleveno meso se sipaju u tepsiju i lepo se izmešaju.

Stalja se da se peče u rerni na 200°C otprilike 30 minuta.

Ako ima tečnosti, pažljivo naginjem tepsiju i prosipam.

Na kraju se pravi preliv za meraklijsku musaku sa tikvicama. Jaja i pavlaka se umute rukom. Ovom smesom se zaliva musaka i vraća se u rernu da se dopeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: