Musaka sa tikvicama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
05/09/2017
"Znate li šta će nastati ako u receptu za musaku krompir zamenite tikvicama? Još ukusnija musaka!"
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano958
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću u šerpi i propržite naseckani luk, nakon čea dodajete mleveno meso. Mešajte do se ne razdrobi i dodajte alevu papriku, oprani pirinač, brzo promešajte i dolijte 1 šolju tople vode. Začiniti začinima.

Prethodno očišćene tikvice isecite na kolutove. Namažite pravougaonu posudu za pečenje poređajte red tikvica, deo smes s mlevenim mesom i paradajz.

Sledi opet red tikvica, pirinač sa melvenim mesom i isečen pradajz. Ponovite još jednom ovaj red i završite odozo sa tikvicama. Dolijte oko 1 i po šolju vrele vode.

Stavite musaku sa tikvicama da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se tečnost ne upije.

Za preliv umutite jaja, kiselo mleko i brašno. Prelije skoro gotovu musaku i dopecite dok se ne stegne.

Možete da ukrasite musaku isečenim krastavcem i da dodate kiselo mleko.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar