Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka bez mlevenog mesa

Musaka bez mlevenog mesa

Musaka bez mlevenog mesa
Fotografije: Potrebitel#340102
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Musaka bez mlevenog mesa - ukusna, aromatična i sa najukusnijim prelivom."

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada
  • luk - 1 komad, žut
  • paradajz - 1 mala konzerva
  • jaja - 3 komada (za preliv)
  • kiselo mleko - 1 komad (za preliv)
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 1 - 2 supene kašike (za preliv)
  • crni biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
  • lovorov list - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite, operete i naseckate na male kockice. Presipate ga u tepsiju za pečenje. Luk naseckate na sitnije i pržite na otprilike 3-5 minuta, nakon čega dodajete paradajz.

Pržite otprilike 5-10 minuta, a za to vreme operete pirinač i dodajete u već zaprženi paradajz i luk.

Pirinač za musaku se prži samo dok ne postane providan, nakon toga sipate celu smesu u tepsiju kod krompira, dobro izmešate i dodajete lovorov list i ostale začine.

VReme za pečenje varira prema vrsti rerne koju koristite, tako da se peče dok ne budu gotovi (dok ne omekšaju) krompir i pirinač.

Kada je sve već dobro ispečeno, dolazi vreme i na preliv vegetarijanske musake.

U posudi se pomešaju kiselo mleko, jaja i kašika brašna (po želji može da se doda malo narendane kore limuna), nakon toga se sipa smesa i zapeče se dok se ne dobije zlatasta boja.

Musaka bez mlevenog mesa - ukusna, aromatična i sa najukusnijim prelivom.

Ako volite musaku, probajte i naše predloge za klasičnu musaku sa krompirom, musaku od tikvica ili grčku musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: