Supa od luka na naš način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
12/09/2018
"Svi koji smatraju da je naša supa od luka ukusnija od francuske nek daju po jedan lajk za ovaj predivan recept "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 500 - 600 g + 2 struka mladog
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 10 g
  • vino - 200 ml, belo
  • biber - po ukusu
  • so
  • beli luk - 2 čena
  • hleb - baget
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk na male parčiće. Zagrejte maslac i ispržite ga dok ne omekša. Dodajte brašno i promešajte. Dolijte oko 800 ml vrele vode i vino.

Začinite solju, biberom po ukusu i ostavite da vri desetak minuta. Isecite baget, namažite kriške sa malo ulje i natrljajte ih belim lukom. Zapecite ih i servirajte sa supom od luka, posuvši je sa malo iseckanog mladog luka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar