Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Fokače od belog luka sa parmezanom

Fokače od belog luka sa parmezanom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Fokače od belog luka sa parmezanom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Aromatičan izazov, kome želite da se predate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • voda - 250 ml
  • med - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kvasac - 7 g (suvi)
  • beli luk - 2 glavice
  • parmezan - 100 g (narendan)
  • ruzmarin - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac, so i pola meda se rastvore u vodi. Brašno se proseje, oformi se udubljenje u koje se sipa pola maslinovog ulja i postepeno se dodaje kvasac. Zamesi se glatko testo koje se ostavlja da naraste.

Glavicama belog luka se oljušte samo gornji listovi, stavljaju se u aluminijumsku foliju i prelivaju se preostalim medom i maslinovim uljem. Uvijaju se dobro i zapeku se u rerni, dok ne puste sok. Nakon toga se hlade i pasiraju se.

Testo se premesi zajedno sa pireom od belog luka i podeli se na dva dela. Razvija se u pravougaonike i stavlja se u masnoćom namazanu posudu za pečenje. Ostavljaju se da narastu. Mažu se maslinovim uljem i posipaju se sirom i začinima. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: