Način pripreme
U srednje veliku šarpu se sipa voda i stavlja se da provri. Za to vreme se očisti praziluk i seče se na krugove, a krompir se ljušti i seče na kocke.
Čim voda provri stavlja se isečen praziluk i šolja armejske čorbe. Kada praziluk počne da omekšava, čeka se još minut i dodaje se krompir. a kada je i on već skuvan dodaje se jedno gnezdašce rezanaca.
Može da se koristi pirinač umesto rezanaca. Dodaju se sušene ljute paprike, ako su cele. Soli se i ostavlja se sve da se dobro skuva. U posudu se uzima malo bujona i u njemu se razmuti brašno, tek toliko da se zamuti čorbica.
Nakon toga se sipa ponovo u šerpu i meša se. Na kraju se sklanja sa ringle i dodaje se miks bibera - crni, zeleni i beli. Nakon toga se soli i dodaje se malo maslinovog ulja teko toliko da se blago zamasti. Pre serviranja mogu da se izvade ljute paprike.