Zimska čorbica

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Zimska čorbica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Ko nas zimi zagreva više od parnog grejanja - zimske čorbe, razume se"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 2 struka
  • krompir - 2 - 3 komada
  • ljute paprike - 2 komada, sušene
  • armejska čorba - 1 šolja
  • brašno - 1 kašiica
  • so
  • biber
  • zeleni biber
  • beli biber
  • rezanci - 1 gnezdašce
  • voda
  • maslinovo ulje - oko 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U srednje veliku šarpu se sipa voda i stavlja se da provri. Za to vreme se očisti praziluk i seče se na krugove, a krompir se ljušti i seče na kocke.

Čim voda provri stavlja se isečen praziluk i šolja armejske čorbe. Kada praziluk počne da omekšava, čeka se još minut i dodaje se krompir. a kada je i on već skuvan dodaje se jedno gnezdašce rezanaca.

Može da se koristi pirinač umesto rezanaca. Dodaju se sušene ljute paprike, ako su cele. Soli se i ostavlja se sve da se dobro skuva. U posudu se uzima malo bujona i u njemu se razmuti brašno, tek toliko da se zamuti čorbica.

Nakon toga se sipa ponovo u šerpu i meša se. Na kraju se sklanja sa ringle i dodaje se miks bibera - crni, zeleni i beli. Nakon toga se soli i dodaje se malo maslinovog ulja teko toliko da se blago zamasti. Pre serviranja mogu da se izvade ljute paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: