Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Milfoj»Mille-feuille sa kremom od vanile

Mille-feuille sa kremom od vanile

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Mille-feuille sa kremom od vanile2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ovaj recept baka zna od jedne prijateljice komšinice sa petog sprata, čija je sestra bila učiteljica francuskog"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 300 g
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • šećer - 80 g
  • vanila - 1 komad
  • slatka pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo isečemo testo na jednake kocke i pažljivo izbušimo viljuškom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, u plehu, obloženim papirom za pečenje. Vadimo i ostavljamo da se ohladi.

Umutimo žumanca sa šećerom, dodajemo brašno, vanilu i malo po malo sipamo sveže mleko. Stavljamo smesu na umerenu vatru i mešamo dok se ne zgusne. Ostavimo da se ohladi. Umutimo pavlaku i pažljivo dodajemo u krem, promešamo.

Ređamo po tri kore, mažemo ih kremom i odozgo posipamo sitno izmrvljenom korom. Ostavimo da se ohladi i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: