Brzo svinjsko meso u tiganju

PetiaPetia
Početnik
10462
Brzo svinjsko meso u tiganju
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Ukusne šnicle za čas - zgrabite pivo i dođite, dok se ne ohlade"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - oko 600 - 700 g (preferira se celo parče mesa od buta ili plećke)
  • univerzalni začin - za roštilj
  • soja sos
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na šnicle (u zavisnosti od parčeta mesa - iseče se na tanje parčiće) i u odgovarajućoj posudi začinjavamo začinom za roštilj i soja sosom. Posipamo sa malo bibera i ostavljamo 5-10 minuta. Ako imamo više vremena možemo da ostavimo da odstoji sa začinima oko pola sata do sat.

U tiganj sipamo malo ulja i stavljamo šnicle okrećući ih nekoliko puta da se zapeče meso. Peče se u tiganju po 5-6 minuta sa obe strane. Ako je parče mesa deblje peče se malo duže. Šnicle budu veoma ukusne i sočne.

Serviraju se sa garnirungom odgovarajućim za godišnje doba. Veoma su dobre kao meze za pivo.

Na taj način mogu da se spreme i pileće meso ili svinjske i pileće šnicle, ali uzimamo u obzir odgovarajući začin za meso (na primer piletina će ići uz začin za piletinu).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: