Način pripreme
Patlidžan isečemo na krugove debljine oko 1 cm i nakon toga sečemo na štapiće. Stavljamo u pleh i posolimo, ostavljamo 20 minuta da se ocedi gorak sok.
Operemo u đevđiru i ocedimo. Nakon toga u tiganju sa uljem i maslinovim uljem pržimo dok ne bude gotov. Stavimo u pleh za pečenje.
Luk i beli luk sečemo na krupne, duge krugove i dinsramo u istom tiganju. Dodajemo u patlidžan u plehu. Paradajz sameljemo u blenderu i nakon toga dodajemo u pleh sa drugim povrćem.
Možemo dodati i 1 kašičicu paradajz pirea. Paprike pečemo i iskidamo rukama na duge trake i pomešamo sa povrćem.
Smesu lepo promešamo, dodajemo krupnije isečen beli luk, začine. Dodajem oko 1/2-1 šolju vode, u zavisnosti koliko je paradajz sočan.
Pleh sa povrćem stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotovo jelo serviramo toplo, posuto iseckanim svežim peršunom.