Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. U kiselo mleko stavite sodu, mešajte i sipajte u jaja i šećer. Dodajte ulje i vanilu, lepo promešajte.
Počnite postepeno da dodajete prosejano brašno, mešajte neprestano. Kad postane dovoljno gustu, da se ne razliva, sipajte ga u pleh posut brašnom i nastavite da dodajete brašno dok ne zamesite srednje testo.
Od ovako dobijenog testa razvucite koru debljine 3-4 mm. Isecite je na trake širine oko 2 cm. Svaku uvije oko kalupa za kornet.
Poređajte u pleh, namazan i posut brašnom, pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne dobiju lepu boju. Kad se malo ohlade, izvadite kornete iz kalupa.
Pripremite krem tako što prvo umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i vanilu i uz neprestano mešanje počnite da sipate po malo od hladnog mleka, tako da dobijete glatku kremastu smesu.
Tako dodajte celu količinu mleka i stavite na tihu vatru da se krem kuva. Mešajte četo, a kad provri neprestano da krem ne bi zagoreo. Kad krem dobije potrebnu gustinu skidamo ga sa vatre i u njega dodajemo izrendanu koru limuna i maslac.
Lepo promešamo i ostavljamo krem da se malo ohladi, nakon toga njime punimo kornete. Odozgo preko krema sipamo kokosovo brašno. Poređamo kornete na tanjir i po želji posipamo šećerom u prahu.