Nikoljdanski šaran, punjen orasima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
19/09/2018
"Neki ga peku, ali majstori znaju - šaran za Nikoljdan obavezno treba da je punjen orasima "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, oko 1, 5 kg
  • luk - 6 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • orasi - 1 šolja, istucani
  • biber - 2 g
  • so - 1 kašika
  • peršun - 1 vezica
  • limun - 1 komad
  • ulje - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo šarana.

U masnoći i malo vode izdinstamo isečen luk.

Dodajemo beli luk isečen na sitno, istucane orahe, biber i so.

Na kraju dodajemo sitno isečen peršun i dobro opran limun, isečen na parčiće.

Punimo šarana i stavljamo u posudu za pečenje.

Ostatak smese raspodelimo oko šarana u posudu, a preko njega poređamo nekoliko krugova limuna.

Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar