Čorba sa jagnjećim crevima i škembićima

19/09/2018
"I dok se jagnje peče, vi pripremite ukusnu čorbicu sa crevcima i škembićima - gosti će pojesti sa mnogo apetita "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća crevca - 200 g
  • jagnjeći škembići - 200 g
  • luk - 1 supena kašika
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • nana
  • pirinač - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 1 kašičica
  • žumanca - 1 komad
  • limunska kiselina
  • maslac - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo crevca i škembiće i potopimo u hladnu vodu sa malo sirćeta i sode za hleb, ostavljamo da odstoji 30 minuta.

Posle ponovo operemo, prelivamo čistom vodom i kuvamo 5-10 minuta. Prosipamo vodu, operemo čistom vodom i isečemo škembiće i crevca na male komade.

U šerpu sipamo ulje (3 supene kašike) i dodajemo maslac (1 supenu kašiku). Stavljamo crevca i škembiće, izrendani luk i očišćenu i isčenu šargarepu.

Začinimo biberom, soli, nanom po ukusu. Sipamo šolju vode i dinstamo dok ne ostane na masti. Posipamo alevom paprikom i brašno (1 kašičica).

Sipamo toplu vodu (8 šolja) i kad provri dodajemo pirinač (3-4 supene kašike). Kuvamo supu dok ne bude gotova. Zapržimo sa umućenim žumancem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar