Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Jagnjeća sarma od iznutrica sa zeljem

Jagnjeća sarma od iznutrica sa zeljem

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Jagnjeća sarma od iznutrica sa zeljem
Fotografije: Paulina Stoyanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Prolećna sarma sa džigericama se obavezno pravi sa zeljem, a jagnjeća je prava klasika! Dajte najvišu ocenu ovoj ukusnoj gozbi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 komplet
  • mladi luk - 1 veza
  • luk - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • zelje - 1 veza
  • pirinač - 1 šolja /250 ml/
  • nana
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • kurkuma
  • so
  • vegeta - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice kuvajte 2-3 minuta, nakon toga ih operite i isecite na komade srednje veličine. Kuvajte 40-50 minuta, ocedite i stavite u tiganj da se malo prže.

Dodajte isečene pečirke i isečeni luk, obe vrste. Kad se sve dobro isprži dodajte krupnije isečeno zelje.

Nakon toga začine. Na kraju dodajte pirinač, propržite ga dok ne postane providan. Sipajte jednu šolju tople vode.

Kad pirinač upije vodu, prebacite jelo u glinenu đuvečaru sa poklopcem. Dodajte još 2 šolje tople vode, lepo promešajte i stavite u rernu, uključenu na 200 stepeni.

Pecite dok bujon ne provri, nakon toga isključite rernu. Nakon desetak minuta jelo je gotovo. Servirajte sa sitno iseckanom nanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: