Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Đuveč»Ukusan đuveč sa ćuretinom, karfiolom i kiselim kupusom

Ukusan đuveč sa ćuretinom, karfiolom i kiselim kupusom

ZoriZori
Guru
8932865k
Ukusan đuveč sa ćuretinom, karfiolom i kiselim kupusom
Fotografije: Zori
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
8
"Propade posao u trenutku kada smo videli ovaj sjajan recept"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1, 5 kg
  • kiseli kupus - 1 velika glavica
  • karfiol - 1 mala glavica
  • pirinač - 2 šolje
  • šargarepa - 3 komada
  • paprike - 2 komada, zelene
  • luk - 2 glavicee
  • ulje - 80 ml
  • maslac - 80 g
  • rasol - 6 šolja
  • biber
  • kumin
  • piment - nekoliko zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti i opere, iseče se na parčiće i zaprži se u ulju dok ne postane zlatasto.

U istoj masnoći se zaprže na sitno isečen crni luk, šagrarepa, paprike, ružice karfiola iskidane na sitno, iseckan kiseli kupus i pirinač. Dodaje se rasol, a ako je veoma kisela ili slana dodaje se i malo vode.

Začinjava se biberom, kuminom i zrnima pimenta.

Đuvečara se maže maslacem iznutra, sipa se u nju pirinač sa povrćem i skroz odozgo u njima se prave rupe u raspoređuje se zaprženo ćureće meso i malo maslaca. Ako procenite dolijte i malo mlake vode.

Đuvečara se poklapa i stavlja se u hladnu rernu na slabiju temperaturu na oko 15-20 minuta dok se glinena posuda ne zagreje i nakon toga se temperatura povećava na 220 stepeni.

Peče se oko jedan sat i nakon što se isključi rerna, ostavlja se u njoj ali se ne otvara pokopac još pola sata na preostaloj temperaturi.

Jelo se servira vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: