Način pripreme
Pileća srca se očiste i operu. Stavljaju se u đuvečaru.
Luk se očisti i sitno isecka. Šargarepa se oljušti i opere. Isecite je na kocke.
Paradajz se opere i očisti. Reže se na kocke. Beli luk se oljušti i iseče na kriške. Paprika se iseče na kockice.
Svi proizvodi se stavljaju u đuvečaru.
Dodajte kiseli kupus i pirinač. Dodajte čubar i alevu papriku. Začinite solju i biberom. Dodato je još ulja. Voda se dodaje skoro da pokrije proizvode ili do njihovog nivoa.
Sve je promešano. Stavite u hladnu rernu da đuvečara ne pukne od temperaturne razlike. Uključuje se na 180 stepeni i peče dok se srca ne skuvaju.
Đuveč sa pilećim srcima i kiselim kupusom je nepretenciozan, ali veoma ukusan. Savršena večera za porodicu.