Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Đuveč»Đuveč sa pilećim srcima i kiselim kupusom

Đuveč sa pilećim srcima i kiselim kupusom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Đuveč sa pilećim srcima i kiselim kupusom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
6
"Đuveč sa pilećim srcima i kiselim kupusom - savršena večera za celu porodicu."

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g, komplet
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • pečene paprike - 1 komad
  • beli luk - 3 komada
  • kiseli kupus - 1 tegla, velika
  • pirinač - 150 g
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber
  • čubar
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća srca se očiste i operu. Stavljaju se u đuvečaru.

Luk se očisti i sitno isecka. Šargarepa se oljušti i opere. Isecite je na kocke.

Paradajz se opere i očisti. Reže se na kocke. Beli luk se oljušti i iseče na kriške. Paprika se iseče na kockice.

Svi proizvodi se stavljaju u đuvečaru.

Dodajte kiseli kupus i pirinač. Dodajte čubar i alevu papriku. Začinite solju i biberom. Dodato je još ulja. Voda se dodaje skoro da pokrije proizvode ili do njihovog nivoa.

Sve je promešano. Stavite u hladnu rernu da đuvečara ne pukne od temperaturne razlike. Uključuje se na 180 stepeni i peče dok se srca ne skuvaju.

Đuveč sa pilećim srcima i kiselim kupusom je nepretenciozan, ali veoma ukusan. Savršena večera za porodicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: