Način pripreme
Od filea oblikujte tanke šnicle pomoću tučka. Natopite šnicle u svežem mleku i ostavite ih da odstoje tako bar 10 sati u frižideru.
Osušite dobro šnicle i uvaljajte ih u brašno. Zagrejte masnoću i zapecite sa obe strane.
Izvadite ih iz tiganja i u istoj masnoći izdinstajte sitno isečen beli luk i luk kao i narendanu šargarepu. Dodajte još masnoće, ako je neophodno. Čim omekša povrće, dodaje se skrob.
Promešajte dobro i nalijte vino. Ostavite da vri nekoliko minuta, da bi mogao da ispari alkohol. Teleće šnicle se vraćaju u tiganj i naliva se bujon.
Pokrijte jelo poklopcem, smanjite vatru i ostavite jelo da se krčka oko 30 minuta. Ako želite da ima više sosa, jednostavno dodajte malo vode.
Začinite solju i biberom, dodajte oraščić i kumin. Ostavite još 20 minuta. Gotove šnicle se posipaju estragonom i peršunom. Nek vam je slatko.