Pohovana bela riba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
21/09/2018
"Sočna bela pohovana riba i sveža salata - ručak je gotov i toliko je ukusan "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano214
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bela riba - 500 g, file
  • jaja - 2 komada
  • limun - sok dod 1 komada
  • prezle - 3 kašika
  • brašno - 5 kašika
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Bela riba se seče na tanke kriške. Začinjavamo solju, biberom i sokom od limuna.

Ostavlja se da se marinira najmanje sat vremena.

U posudi pomešamo brašno sa prezlama. Jaja se umute dobro, ulje se zagrava u tiganju.

Svaki file bele ribe se uvalja u smesu od brašna i prezli, potapa se u umućena jaja i preži se u ulju dok ne postane zlatast sa obe strane.

Serviramo sa salatom, kriškama limuna i hladnim pivom.

To je lepota leta, što se kuva lagano i ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar