Skuša na turski način

22/09/2018
"Ako je skuša toliko dobra kao i slatkiši, znači da stvarno treba da je probate "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom desmice30
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite skušu. Posolite i pobierite, ostavite 30 minuta da se začini.

Obilno pospite spolja i unutra začinima i maslinovim uljem. Napravite nekoliko proreza po koži i u svaki stavite po krišku limuna.

Ostale kriške limuna stavite u stomak i škrge ribe.

Skuše prebacite u pleh, obložen namazanim papirom za pečenje.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu boju.

Ovako ispečena skuša se nudi kao hrana na ulici u Turskoj, fle bez kostiju se stavlja u turski hleb (ekmek) kao sendvič, ukrašva se mariniranom kiselom šargarepom, listovima zelene salete i svežim krastavcem.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar