Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi crnomorski iverak

Prženi crnomorski iverak

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Prženi crnomorski iverak
Fotografije: Vladka Panaiotova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Razume se da ćete probati najukusniji prženi iverak"

Potrebni sastojci

  • iverak - 1 kg, crnomorski
  • ulje - za prženje
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • limun - sok jednog
  • selen - 1 grančica, svež
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite iverak na komade. Stavite ga u posudu i pospite solju, biberom i sitno isečenim selenom.

Prelijte sokom jednog limuna odozgo i ostavite na nekoliko sati u frižider.

U tiganj stavite ulje da se ugreva. Uvaljajte komade iverkla sa svih strana u kukuruzno brašno i stavite u ugrejano ulje da se prži sa obe strane.

Servirajte sa komadom limuna po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti