Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pohovane paprike»Pohovane paprike sa sitnim sirom, sirom i kačkavaljem

Pohovane paprike sa sitnim sirom, sirom i kačkavaljem

Pohovane paprike sa sitnim sirom, sirom i kačkavaljem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Da li je ovo najomiljeniji recept za pohovane paprike?"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5& komada, pečene (crvene)
  • nadev
  • sitan sir - 100 g
  • sir - 50 g
  • paradajz - 1 komad, crveni
  • kačkavalj - 30 g, izrendan
  • peršun
  • so - po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • peršun - svež
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
  • prezle - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • belanca - 1 komad, za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pečene crvene paprike oljuštite, mogu da budu i iz konzerve, domaće.

U posudi pomešajte sitan sir, mrvljeni sir, rendani kačkavalj, paradajz, isečen na kockice bez semenki, sveži peršun, jaje i so po ukusu.

Dobro promešajte da se sastojci pomešaju.

Kašičicom ili prorezom sa jedne strane punite pečene paprike. Uvaljajte u umućeno belance, posle u smesu prezle i brašna.

Ugrejte ulje i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite na salvetu da se ocedi višak masti. Servirajte sa salatom, veoma su ukusne i hrskave.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: