Ukusna turska pica

24/09/2018
"Mislite da samo italijani mogu da prave pice? Probajte ovu ukusnu tursku picu i ponovo razmislite!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano361
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g (ako je potrebno dodajte još)
  • voda - 300 ml, mlaka
  • kvasac - 1 kašičica, suv
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • paradajz - 3 komada, srednji
  • paprike - 1 koamd, crvena
  • paradajz - 3 komada, srednji
  • čubar
  • peršun
  • luk - 1 srednja glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Stavite kvasac, so, šećer i ulje. Postepeno dodajte vodom i zamesite meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe.

Napravite nadev tako što sitno isecete luk i paprike, bez semenki. Oljušitite paradajz i ispasirajte ga. Dodajte povrće u mleveno meso, dodajte ulje, čubar i sitno iseckan peršun. Mesite dok ne dobijete homogenu smesu.

Podelite nadošlo testo na 4 lopte i razvucite u krug.

Namažite svaku picu nadevom. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan uljem. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobije braonkastu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar