Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Turska pica sa integralnom tortiljom

Turska pica sa integralnom tortiljom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Turska pica sa integralnom tortiljom
Fotografije: Evgenia
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Turska pica sa integralnom tortiljom - jedite mirno i sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešavina teleće i svinjsko
  • tortilje - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk u prahu
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • beli biber
  • so - 2 supene kašike, od nara
  • crvene paprike - 1 komad, pečena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • kumin - 1/2 kašičice
  • čubar
  • prezle - 20 g
  • so - 1/2 kašičice
  • parmezan - za posipanje
  • kačkavalj - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo oguljene i sitno iseckane luk i papriku u secku.

Začinimo mleveno meso stavljajući u njega začine, paradajz pire, sos iz nara, maslinovo ulje, jaje i prezle.

Dobro mesimo dok ne postane homogeno. Dodajemo i pasirane luk i papriku tako što ponovo mesimo. Nakon čega ostavljamo mleveno meso na hladnom barem na sat vremena.

Raspoređujemo mleveno meso u tri dela.

Svaku tortilju premazujemo začinjenim mlevenim mesom i posipamo kačkavaljem.

Pečemo jednostavne pidee u dobro zagrejanoj rerni na 200°C, u tepsiji obloženoj papirom za pečenje otprilike 10 minuta ili dok krajevi ne porumene.

Još toplu tursku picu sa integralnom tortiljom posipamo i parmezanom.

Neka Vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: