Čorba od spanaća sa kuvanom zaprškom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
25/09/2018
"Svima omiljena čorba od spanaća, ali sa magičnom kuvanom zaprškom koja daje neodoljivu gustinu i ukus "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 400 g (može i zamrznut)
  • ulje - 5 supenih kašika
  • stari luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 velika
  • pirinač - 50 g
  • vegeta - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • kuvana zaprška
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • voda - 5 supenih kašika, hladna
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • brašno - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni spanać sitno isecite, luk sitno, a šargarepru izrendajte.

U odgovarajuću posudu sipajte ulje da se ugreje na tihoj vatri. Dodajte luk i kad omekša dodajte spanać.

Prelijte sa 5 šolja tople vode, dodajte vegetu i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Dodajte pirinač i kuvajte dok ne bude gotov, posolite po ukusu.

Pomešajte sve sastojke za zapršku po navedenom redosledu, promešajte dobro i stavite na tihu vatru dok ne provri.

Dodajte zapršku u vrelu supu uz neprestano mešanje, pospite biberom po ukusu i poklopite da se jelo popari.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar