Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Jela u đuvečari»Teleća glava, jezik i škembe u đuvečari

Teleća glava, jezik i škembe u đuvečari

ZoriZori
Guru
8932865k
Teleća glava, jezik i škembe u đuvečari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Najlepša stvar koju možemo da kažemo voljenoj osobi je Da li želiš da ti pripremim teleću glavu, jezik i škembe u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • teleća glava - 1 komad
  • teleće škembe - 1 komad
  • teleći jezik - 1 komad
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - nekoliko prstohvata
  • nana - suva
  • maslac - 50 g
  • lovorov list - 3 lista
  • piment - nekoliko zrna
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Olistite i operite teleću glavu, jezik i škembe. Skuvajte ih zajedno u šerpi (najbolje u ekspres loncu) sa nekoliko zrna pimenta i lovorovim listom.

Odmah čim bude gotovo oljuštite jezik, odvojite glavu od kostiju i isecite jezik i škembe na komade.

Rasporedite u đuvečare, namazane sa malo maslaca, pospite solju, mlevenim biberom, nanom, alevom paprikom i ljutom alevom paprikom.

U svaku đuvečaru stavite i po pola čena belog luka, sitno iseckanog. Dodajte i nekoliko supenih kašika bujona.

Stavite đuvečare u pleh u hladnu rernu i pecite oko 60 minuta, čim se rerna lepo ugreje (180-200 stepeni) dok ne budu gotovi.

Servirajte ih tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: