Pohovane šnicle od divljači

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
27/09/2018
"Samo za majstore - pohovane šnicle od divljači "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano443
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • srneće meso - 400 - 500 g može i teleće
  • jaja - 4 komda
  • brašno
  • votka - 50 - 100 g
  • soja so
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
  • beli luk
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na male šnicle i istuca se drvenim tučkom.

U posudu se ređaju šnicle, dok se između svakog reda posipaju začini i beli luk isečen na sitno, na kraju se preliva votkom i soja sosom. Dobro je da ostoje 24 sata u frižideru, ali najmanje jedan sat.

Jaja se umute sa malo soli i 2-3 kašike brašna. Šnicle se pohuju u jako zagrejanoj masnoći najbolje suncokretovo ulje, pri čemu se prvo potapaju u smesu od jaja i nakon toga u brašno. Servira se toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar