Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divlja軎elirana jarebica

Želirana jarebica

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Želirana jarebica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Postoji majstorluk pri pripremi mesa od divljači i mi ćemo vam ga otkriti sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - jarebica, 170 g
  • maslac - 20 g
  • crno vino - 25 ml
  • hleb
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • maslac
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistite i operite jarebicu. Pospite je solju i biberom i stavite je da se peče, a tokom pečenja je mažite redovno smesom od vina i maslaca.

Gotovu jarebicu možete da servirate toplu ili hladnu.

U prvom slučaju možete da je servirate na kanapeu od prepečenog hleba koji ste prethodno namazali maslacem i posuli sa svih strana iseckanim peršunom i namrvljenim kuvanim žumancem.

Ako ćete servirati želirani jarebicu hladnu, servirajte na isti način, samo što se ovaj put hleb ne peče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: