Čorba od pečuraka sa rezancima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
29/09/2018
"Aromatična posna supica za sve gladne, još gladnije i veoma gladne naše čitaoce "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • razanca - 1 šaka
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo pečurke na listiće. Luk i šargarepu isečemo na male kocke i stavljamo ih da se zaprže u masnoći oko 3-4 minuta dok mešamo da ne zagori.

Nakon toga dodajemo i pečurke i pržimo još 1-2 minuta. Sipamo 3 litra vide i ostavljamo da vri 20 minuta.

Nakon toga dodajemo rezanca, so, biber i peršun isečen na sitno i kuvamo dok rezanca ne budu gotova.

Za to vreme umutimo kiselo mleko i žumance. Uzimamo od čorbe i stavljamo malo u kiselo mleko, dok mešamo da ujednačimo temperaturu da se ne preseče i vraćamo nazad u čorbu, sipamo lagano i mešamo.

Kuvamo još 2-3 minuta, mešamo i sklanjamo sa ringle. Spremno je za serviranje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar