Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba sa knedlama, rezancima i povrćem

Čorba sa knedlama, rezancima i povrćem

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k101
Čorba sa knedlama, rezancima i povrćem
Fotografije: Evgenia
1 / 5
20/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Obožavamo čorbu sa knedlama i to spremljenu evo ovako"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g, sa začinima
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • rezanca - 3 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • maslac
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • biber
  • čubar
  • Za zapršku
  • brašno
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Od mlevenog mesa pravim male loptice koje uvaljam u brašno. U 4 kašike ulja zapržim blago ćuftice. Izvadimo iz masnoće i dinstamo u istoj masnoći narendan luk i šargarepu.

Sipamo dva i po litra vode. Krompir ljuštimo, operemo i isečemo na po 4 parčeta (svaki krompir). Stavljamo u čorbu da se skuvaju. Gotovi su nakon približno 20-25 minuta. Skuvani krompir izvadimo iz čorbe i izgnječimo kao pire.

Dok pasiramo krompir, stavljamo u kipuću čorbu da se kuvaju ćuftice i 3 kašike rezanaca. Dodajemo i pasiran krompir. Dodajemo malo parčića maslaca, kocku pilećeg bujona, posipamo nbiber i čubar po ukusu.

Kuvamo čorbu dok ne budu gotova rezanca i ćuftice - oko 25 minuta. Ako je neophodno posolimo. Zapržimo čorbu sa jednim žumancem i kašikom kiselog mleka pomešanim sa kašičicom brašna. Sipamo zapršku i kuvamo još 1 minuta uz mešanje čorbe.

Čorba sa knedlama, rezancima i povrćem je sjajna! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: