Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom

Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako treba da budemo potpuno iskreni, najviše volimo da jedemo baš ovakve čorbice svaki dan umesto šnicli i ćuftica"

Potrebni sastojci

  • kraljevske pečurke - 250 g
  • kiselo mleko - 130 g
  • luk - 1/2 glavice
  • celer - 1 struk
  • šargarepa - 1/2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 3 kašike (izvršite)
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • bujon od povrća - 1 kocka (može i od pečuraka)
  • sveže mleko - 400 ml
  • maslac - 20 g
  • rezanca - 2 šake
  • majčina dušica - 1 kašika
  • biber - 2 prstohvata
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite u blenderu očišćene i oprane celer, šargarepu, beli luk i luk.

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na umerenoj vatri i izdinstajte povrće 5 minuta. Sipajte brašno i zapržite ga 1-2 minuta mešajući neprestano.

Usitnite pečurke na male parčiće.

Pomešajte dve vrste mleka i dodajte prstohvat soli. Dodajte ih u šerpu i promešajte dobro, da se ne stvore grudvice. Sipajte oko 500 ml tople vode.

Kada čorba provri, dodajte kocku bujona, isečene pečurke i majčinu dušicu.

Kuvajte čorbu od pečuraka 20 minuta i dodajte maslac.

Začinite sa još bibera i soli. Dodajte rezanca i kuvajte čorbu dok ne bude gotova.

Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: