Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Čorba sa rezancima i pilećom šniclom

Čorba sa rezancima i pilećom šniclom

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
6722212
Čorba sa rezancima i pilećom šniclom
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako vam nekim čudom ostanu pileće šnicle, pogledajte kako da napravite sjajnu pileću čorbicu"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 300 g, pečene
  • krompir - 4 komada, veliki
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 velike
  • ljute paprike - 2 suve
  • rezanca - 1/2 šolje
  • limontus - 1/2 kašičice
  • bujon - 1 pileći
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • estragon - 1 prstohvat
  • selen - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo šargarepu, luk i krompir. Operemo ih i sečemo na male kocke.

Očistimo suve paprike od semenki i operemo, ali ih ne sečemo. Stavimo vodu u šerpu da provri i sipamo povrće da se kuva.

Dodajemo bujon. Sečemo šnicle na kocke. Nakon 10 minuta kuvanja povrća dodajemo i meso.

Kuvamo supu još 20 minuta i dodajemo rezanca. Pravimo zapršku muteći jaje sa limontusom.

Sipamo u šerpu i dodajemo začine. Mešamo i ostavljamo da vri još 2-3 minuta. Čorba bude veoma ukusna i brza je za pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: