Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija supa»Čorba od pačijih vratova

Čorba od pačijih vratova

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Čorba od pačijih vratova
Fotografije: Veselina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Bogata i ukusna supica, zapravo nećete poverovati koliko mesa izađe iz pačijih vratova"

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 1 tanjir pačijih vratova
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • krompir - 1 - 2 komada
  • paprika - 1 komad, zelena
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • peršun - 1/3 vezice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pačije vratove da se kuvaju sa 1, 5 litar vode. Čim se prokuvaju dodajte isečen luk, šargarepu i papriku i oljušten i isečen krompir.

Ostavite da se krčka na ringli dok sve ne omekša i dodajte so i biber po ukusu. Po želji dodajte i zeleni začin kao što je origano.

Sklonite supu sa ringle i začinite umućenim jajetom, kiselim mlekom i kašikom sirćeta. Lagano podesite temperaturu zaprške da se ne preseče. Na kraju dodajte iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti