Način pripreme
Treba da potopimo zeca na jednu noć u marinadu. Prvo ga operemo hlandom vodom. Stavljamo u odgovarajuću posudu. Marinadu pravimo tako što u veliku šerpu sipamo litar vode. Operemo i očistimo povrće. Čenove stavljamo cele, a ostalo sečemo na male komade. Posle dodajemo začine. Sipamo sirće.
Promešamo marinadu kašikom. Stavljamo je na vatru i poklopimo. Kad provri smanjujemo stepen ringle. Vri 8 minuta nakon što provri. Skidamo sa strane i kad se ohladi stavjamo meso unutra. Stavljamo marinadu sa mesom u frižider i poklopimo.
Ocedimo zeca kad prođe dovoljno vremena. Sečemo ga na porcije. Sipamo so po ukusu. Stavamo ga u vatrostalnu činiju ili u duboki, ali ne mnogo veliki pleh. Komade ređamo na dno posude. Može na nekim mestima da se preklapa. Oljuštimo beli luk. Čenove sečemo na dužinu po 2-3 komada.
Na zeca stavljamo čenove belog luka, pimenta i biber, rasporedimo ih svuda. Posipamo sa malo soli. Oljuštimo luk i sečemo ga na polumesec. Posipamo sa malo soli. Isečemo maslac na male komade. Na vrh stavljamo maslac. Prelivamo uljem i na kraju vinom. Vino treba da pokrije sastojke.
Poklopimo vatrostalnu posudu. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pomešamo ½ šolje tople vode sa 1 supenom kašikom brašna i stavljamo u pleh pred kraj pečenja. Pečemo dok ne bude gotovo. Kad bude gotovo, serviramo porciju zečetine sa lukom, prelivenu sosom.