Aromatična krem supa od bundeve

01/10/2018
"Dođe da napišemo takvu knjigu o nepoznatoj umetnosti pripremanja krem supa od bundeve "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano451
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, sorta matilda
  • bujon od povrća - 1 litar, domaći
  • đumbir - komadi svežeg
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 2 komada
  • slatki krompir - 1 komad
  • koziji sir - 150 g, mek
  • maslac - 45 g
  • kurkuma - 2 - 3 prstohvata
  • kari - 1 prstohvat
  • muskantni oraščić - 2 prstohvata
  • ulje bundeve - 2 supene kašike
  • seme bundeve - 2 supene kašike
  • pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo bundevu i očistimo od semenki (ako želite da servirate supu u njoj izvadite unutrašnjost i sačuvajte poklpac). Isecite ga na kockice (pasiraćemo ih).

Oljuštimo đumbir (veličine malog prsta) i izrendamo. Praziluk i šargarepu isečemo na kockice. Slatki krompir oljuštimo i krupnije isečemo.

Dinstamo povrće - praziluk, šargarepu i đumbir u malo maslaca na tihoj vatri. Dodajemo aromatične začene, kockice bundeve i krompir. Prelivamo ih bujonom od povrća i začinimo solju. Poklopimo i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dpk se bundeva potpuno ne skuva. Nakon što skinemo sa vatre, dodajemo izmrvljeni koziji sir (ili drugi po želji) i pasiramo.

Za to vreme pečemo pokvašeno seme bundeve u suvom teflonskom tiganju sa malo soli.

Serviramo supu sa pavlakom i semenkama bundeve.

Savet: Veoma efektno je kada je servirate u svežoj bundevi sa izvađenom unutrašnjosti.

Odgovarajući bujon od povrća za ovu supu se sa kuvanim kompirom, šargarepom, vezom peršuna i strukom praziluka.

Od proceđenih sastojaka pripremo pire od povrća, dodajemo maslac i sveže mleko.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar