Kečap - sos za pice

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
04/10/2018
"Predvidljiva domaćica uvek u špajzu krije 5-6 flaša gotovog domaćeg sosa za picu "
Priprema180 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno250 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 15 kg
  • luk - 10 glavica, srednji
  • beli luk - 60 čenova
  • sirće - 26 supenih kašika
  • šećer - 26 supenih kašika
  • so - 4 ravne kašičice
  • karanfilić - 30 zrna, samleven
  • biber - 1 supena kašika, mleven
  • muskantni oraščić - 2 kesice, samleven
* merne jedinice

Način pripreme

U veliki pleh isecite očišćen i opran paradjz, luk, beli luk, dodajte sve začine i kuvajte jedan sat ili dok ne dobije željenu gustinu.

Ostavite smesu da se ohladi sameljite je na mašinici za odvajanje semenki i ljuske.

Napunite prethodno oprene i osušene flaše, zatvorite i sterilizujte 10 minuta samo za poklopce.

Kečap ili sos za vaše pice je gotov, uživajte u njemu i zimi i leti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar