Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći kečap»Kečap - sos za pice

Kečap - sos za pice

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kečap - sos za pice2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
250 min.
Porcije
16
"Predvidljiva domaćica uvek u špajzu krije 5-6 flaša gotovog domaćeg sosa za picu"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 15 kg
  • luk - 10 glavica, srednji
  • beli luk - 60 čenova
  • sirće - 26 supenih kašika
  • šećer - 26 supenih kašika
  • so - 4 ravne kašičice
  • karanfilić - 30 zrna, samleven
  • biber - 1 supena kašika, mleven
  • muskantni oraščić - 2 kesice, samleven
* merne jedinice

Način pripreme

U veliki pleh isecite očišćen i opran paradjz, luk, beli luk, dodajte sve začine i kuvajte jedan sat ili dok ne dobije željenu gustinu.

Ostavite smesu da se ohladi sameljite je na mašinici za odvajanje semenki i ljuske.

Napunite prethodno oprene i osušene flaše, zatvorite i sterilizujte 10 minuta samo za poklopce.

Kečap ili sos za vaše pice je gotov, uživajte u njemu i zimi i leti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: